Toroczkai László az ellenzéket szidta augusztus 20-án

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. augusztus 20.

Belpol

Új mozgalma kormányzati intézkedéseket is támogat, ha azokat jónak tartják.

Valódi megoldást ígért a  más politikai erők által nem kezelt problémákra Toroczkai László, a Jobbikból kilépett politikusokból alakult, bejegyzés alatt álló Mi Hazánk Mozgalom elnöke a szervezet hétfői rendezvényén, több száz fős hallgatóság előtt.

Toroczkai szerint éppúgy kezelik majd a pénzintézetek által sanyargatottak helyzetét, mint a kivándorlás problémáját, az uniós források lehívására létrejött nagybirtokok helyett pedig a tényleges tevékenységet kifejtő magyar gazdákat pártolják.

A gyerekgyilkosok, „megrögzött gonosztevők” esetében ismét bevezetnék a halálbüntetést, nyilvánosságra hoznák az ügynöklistákat, megvonnák a kommunista luxusnyugdíjakat, véget vetnének a voksvásárlásnak és elvennék a szavazati jogot az írni-olvasni nem tudóktól, leállítanák a szerintük felesleges pénzkidobást jelentő cigányügyi programokat.

Céljaik között említette, hogy minden politikai párt legyen köteles a választás előtt világos, egyértelmű programmal fellépni, miniszterelnök-jelöltje pedig nyilvános vitára kiállni.

Ha az Európai Unió nem jól működik, megváltoztatjuk – jelentette ki, hozzátéve, „ha kell, bármilyen tabunak neki fogunk menni”, amihez partnereik is vannak európai politikai színtéren.

A mozgalom megalakulása kapcsán Toroczkai kijelentette, „ha lenne egy jó ellenzék, nekünk semmi dolgunk nem lenne”, de szerinte ez nem mondható el a magukat 21. századinak nevező pártokról.

Szerinte „ez az ellenzék tolvaj oligarchák, bankházak és külföldi magyarellenes szolgálatok zsebéből lóg ki”, és nem magyar Magyarországot, hanem Európai Egyesült Államokat akar.

Mi ehhez az ellenzékhez nem akarunk tartozni – jelentette ki Toroczkai László, aki szerint támogatóik száma több ezerre rúg, a politikai közösséget pedig „nem a vak hatalomvágy, nem az elvtelenség, nem az öncélú pártérdek, hanem csak és kizárólag a haza érdeke mozgatja”.

Azért támogattak korábban egyes kormányzati intézkedéseket, mert azokat jónak tartották, nem utolsósorban azért, mert azok némelyikét tőlük vette át a kormányoldal.

Dúró Dóra elnökhelyettes beszédében azt ígérte: tabuk és megfelelési kényszer nélkül politizálnak, olyan problémákat is felvetve, amelyekről más pártok nem szólnak.

Toroczkai Jobbikon belüli külön utas politikájáról korábban részletes cikket közöltünk:

Az út Orbánig

Nincs még egy ellenzéki politikus, aki az elmúlt években ennyiszer dicsérte volna az Orbán-kormány munkáját. De nem csak emiatt fontos szereplője a hazai közéletnek.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.