Toroczkai László az ellenzéket szidta augusztus 20-án

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. augusztus 20.

Belpol

Új mozgalma kormányzati intézkedéseket is támogat, ha azokat jónak tartják.

Valódi megoldást ígért a  más politikai erők által nem kezelt problémákra Toroczkai László, a Jobbikból kilépett politikusokból alakult, bejegyzés alatt álló Mi Hazánk Mozgalom elnöke a szervezet hétfői rendezvényén, több száz fős hallgatóság előtt.

Toroczkai szerint éppúgy kezelik majd a pénzintézetek által sanyargatottak helyzetét, mint a kivándorlás problémáját, az uniós források lehívására létrejött nagybirtokok helyett pedig a tényleges tevékenységet kifejtő magyar gazdákat pártolják.

A gyerekgyilkosok, „megrögzött gonosztevők” esetében ismét bevezetnék a halálbüntetést, nyilvánosságra hoznák az ügynöklistákat, megvonnák a kommunista luxusnyugdíjakat, véget vetnének a voksvásárlásnak és elvennék a szavazati jogot az írni-olvasni nem tudóktól, leállítanák a szerintük felesleges pénzkidobást jelentő cigányügyi programokat.

Céljaik között említette, hogy minden politikai párt legyen köteles a választás előtt világos, egyértelmű programmal fellépni, miniszterelnök-jelöltje pedig nyilvános vitára kiállni.

Ha az Európai Unió nem jól működik, megváltoztatjuk – jelentette ki, hozzátéve, „ha kell, bármilyen tabunak neki fogunk menni”, amihez partnereik is vannak európai politikai színtéren.

A mozgalom megalakulása kapcsán Toroczkai kijelentette, „ha lenne egy jó ellenzék, nekünk semmi dolgunk nem lenne”, de szerinte ez nem mondható el a magukat 21. századinak nevező pártokról.

Szerinte „ez az ellenzék tolvaj oligarchák, bankházak és külföldi magyarellenes szolgálatok zsebéből lóg ki”, és nem magyar Magyarországot, hanem Európai Egyesült Államokat akar.

Mi ehhez az ellenzékhez nem akarunk tartozni – jelentette ki Toroczkai László, aki szerint támogatóik száma több ezerre rúg, a politikai közösséget pedig „nem a vak hatalomvágy, nem az elvtelenség, nem az öncélú pártérdek, hanem csak és kizárólag a haza érdeke mozgatja”.

Azért támogattak korábban egyes kormányzati intézkedéseket, mert azokat jónak tartották, nem utolsósorban azért, mert azok némelyikét tőlük vette át a kormányoldal.

Dúró Dóra elnökhelyettes beszédében azt ígérte: tabuk és megfelelési kényszer nélkül politizálnak, olyan problémákat is felvetve, amelyekről más pártok nem szólnak.

Toroczkai Jobbikon belüli külön utas politikájáról korábban részletes cikket közöltünk:

Az út Orbánig

Nincs még egy ellenzéki politikus, aki az elmúlt években ennyiszer dicsérte volna az Orbán-kormány munkáját. De nem csak emiatt fontos szereplője a hazai közéletnek.

Figyelmébe ajánljuk