Márki-Zay szerint a vásárhelyi modell lehet a kulcs a tavaszi választásokra

  • narancs.hu
  • 2018. február 26.

Belpol

Az összefogás a legfontosabb.

Az ATV Start hétfő reggeli műsorában rövid telefoninterjúban értékelte tegnapi győzelmét Márki-Zay Péter, akit Hódmezővásárhelyen polgármesternek választottak.

A politikus többek között arról beszélt, hogy már hetekkel ezelőtt érezhető volt a városban egyfajta rendszerváltó, „89-es” hangulat, így bizakodó volt az eredményt illetően. Szerinte a győzelme nem a közelmúltban feltárt Elios-ügyön vagy Lázár János földjei mellett található titokzatos kastélyon múlott. Sokkal jobban számított az, hogy az embereket megfélemlítették a kampányban, azzal fenyegették meg őket, hogy elveszítik a lakásukat, az állásukat, beleavatkoztak a magánéletükbe.

Márki kijelentette: a Fidesz mindenképpen megbukott, és nagyon bizakodó a tavaszi választásokat illetően.

A politikus szerint ez az úgynevezett vásárhelyi modell lehet a kulcs ahhoz, hogy a tavaszi választásokon az ellenzék országosan is jó eredményt érjen el. Az összefogás a legfontosabb.

Miután ellenfele, a fideszes Hegedűs Zoltán lemondott az alpolgármesteri címről, még nem tudja, hogy kit kér fel a helyére. Hétfőn bemegy tájékozódni a városházára, hogy lássa, milyen feladatai vannak, mert szeretné minél előbb elkezdeni a munkát.

(via 24.hu)

Figyelmébe ajánljuk