Tarlós István lemondott, Orbán menesztett egy HM-es államtitkárt

  • narancs.hu
  • 2022. november 15.

Belpol

Újabb jelentős változások Palkovics László és Vitézy Dávid távozását követően. 

Az elmúlt napok legfelkapottabb közéleti eseménye az volt, hogy a múlt héten Palkovics László technológiai és ipari miniszter váratlanul lemondott a posztjáról. Őt Vitézy Dávid közlekedési államtitkár követte hétfőn.

De velük nem zárult be a távozók sora, ugyanis Novák Katalin köztársasági elnök Orbán Viktor javaslatára felmentette Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium (HM) védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelő államtitkárát a megbízatása alól növember 15-i hatállyal – áll a Magyar Közlönyben, amit a Telex vett észre elsőként. 

Maróth az első Fidesz-kormány idején Orbán személyes tanácsadójaként dolgozott, 2000-2001-ben a Nemzeti Egészségügyi Tanács titkára, 2001 és 2003 között az Országos Népegészségügyi Program vezetője volt. 2018 és 2022 között védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztosként dolgozott, az ötödik Orbán-kormányban védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkári posztot kapott a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által vezetett HM-nél. 

Maróth Gáspárral még 2021 nyarán készített interjút a Magyar Narancs. 

Szintén a Telex írta meg, hogy Tarlós István korábbi főpolgármester lemondott a MÁV igazgatótanácsi tagságáról. A portál megkeresésére családi okokkal indokolta döntését, szerinte a lemondása teljesen véletlenül esett egybe a minisztériumi változásokkal, azzal, hogy Lázár János építésügyi miniszterhez került a közlekedési terület. Annál is inkább semmi köze hozzá, mert már korábban, november 3-án beadta azt. 

Pedig Tarlós és Lázár viszonya nem volt felhőtlen. A hírportálnak korábban arról beszélt a miniszter, hogy „Budapestet a kormány fejlesztette 2010 és 2019 között, és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja”. Tarlós erre úgy reagált, hogy „úgy tűnik, hogy János megint nekiállt vagdalkozni, amire mindig hajlamos volt, és Budapestet soha nem szerette”.   

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?