Hatmilliós jutalmat kaphat Fót fideszes polgármestere

  • narancs.hu
  • 2022. november 15.

Belpol

„Milyen gazdasági helyzetről tetszik beszélni?“ - kérdezett vissza Vass György, amikor a takarékosságra emlékeztették.

Hathavi illetményét kapja meg várhatóan jutalomként Fót fideszes polgármestere – értesült a Népszava. Vass György a lapnak leszögezte, a csaknem hatmillió forint jár neki, mivel nyereségesen vezeti az önkormányzatot. A polgármester arról is beszélt, az önkormányzat és intézményeinek alkalmazottai idén kéthavi jutalmat kaptak.

Amikor a lap újságírója arról kérdezte, jelenlegi gazdasági helyzetben, a spórolások közepette, politikailag jó döntés-e felvenni a jutalmat, Vass visszakérdezett:

„Milyen gazdasági helyzetről tetszik beszélni?“

Szerinte a takarékossági intézkedéseknek szerinte semmi közük a gazdasági helyzethez, ettől függetlenül „normálisan takarékoskodunk“. A fideszes polgármester hozzátette, a jutalom egy részét „természetesen“ megtartja, másik részéből két helyi horgászegyesületet, illetve a református és a katolikus egyházat is támogatja.

A fóti, 12 fős képviselő-testület csütörtökön szavaz Vass György jutalmáról. A testületben 8 fideszes képviselő ül, a polgármester pedig úgy gondolja, nagyon kicsi az esélye, hogy a nemek kerülnének többségbe.

(Címlapképünkön: Vass György beszédet mond a Magyar Posta Zrt. fóti logisztikai üzemének avatásán 2020. november 9-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk