Energetikai minisztérium alakul, Lantos Csaba lesz a miniszter

  • narancs.hu
  • 2022. november 14.

Belpol

A Technológia és Ipari Minisztérium pedig megszűnik - jelentette be Gulyás Gergely.

Távozik posztjáról Palkovics László technológiai és ipari miniszter, ezzel együtt új tárca, energetikai minisztérium alakul, amit Lantos Csaba vezet december 1-étől

- jelentette be hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón. Közölte azt is, a Technológia és Ipari Minisztérium (TIM) megszűnik, feladatait más minisztériumok veszik át. Gulyás Gergely elmondta, az új minisztériumhoz tartozik minden, ami energiaügy, Paks2 kivételével.

Újságírói kérdésre a miniszter úgy fogalmazott, azért Lantos Csabára esett a választás, mert kiváló menedzser, remek szakember, komoly tapasztalatokkal rendelkezik. A miniszterelnök vasárnap állapodott meg Lantos Csabával a miniszterségről. Az új tárca államtitkárairól nem beszélt. Azt viszont elmondta, a megszűnő minisztérium feladatait a Kulturális és Innovációs Minisztérium (innováció), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (ipar) és az Építési és Beruházási Minisztérium (közlekedés) veszi át.

Egy másik újságírói kérdésre válaszolva Gulyás azt mondta, Orbán Viktor szerette volna, ha Palkovics László a kormány tagja marad. Ebben az esetben a TIM megmaradhatott volna a létrejövő új tárca mellett. Elhangzott az is, Lantos Csaba miniszterjelölt parlamenti bizottsági meghallgatására a jövő héten vagy az azutáni héten kerülhet sor. Arról is kérdeztek az újságírók, hogy Palkovics lemondásának köze volt-e a KRÉTA rendszer feltöréséhez, de erre Gulyás Gergely nemmel felelt.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondásáról múlt szerdán jelentek meg hírek. Akkor több sajtóorgánum arról cikkezett, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára önálló energetikai minisztérium felállításáról döntött Orbán Viktor. Ez egyben azt is jelentette, hogy Palkovics tárcáját megfosztották volna az energiaügyek felügyeletétől. Palkovics ezzel nem értett egyet, ezért lemondott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.