Marsi Anikó-interjúval érvelnek Marsi Anikó ellen

  • narancs.hu
  • 2023. április 8.

Belpol

A TV2 munkatársa a bíróságon azt mondta, neki azt kell felolvasnia, amit elé raknak. Az interjúban mást mondott.

A TV2 két munkatársa, Marsi Anikó és Gönczi Gábor nemrég interjút adott a Blikknek.

A beszélgetésben Marsi Anikó arról is szót ejt, hogy ők profi televíziósok. Ő is tanulta ezt a szakmát, a szerkesztéstől a riportkészítésig járatos benne, és az ő munkája nem annyi, hogy felmond néhány előre megírt mondatot.

Az interjú föltűnt Czeglédy Csaba ügyvédnek, aki az újbudai polgármester, László Imre jogi képviselője. László annak idején pert indított amiatt, hogy 2012-ben a TV2 Tények című műsorában azt állították róla, szexuális visszaélést követett el egy orvos beosztottja sérelmére. A bíróság megállapította, ez nem igaz, helyreigazításra kötelezte a televíziót. 

Azóta azonban Marsi Anikó vádlottá vált.  A Pesti Központi Kerületi Bíróságon meghallgatták a televízió munkatársait, így Marsi Anikót is, aki – mint a Média1 írja – azt mondta, „nagyon szívesen válaszolok kérdésekre, de mást nem tudok elmondani, én csak a riporter vagyok, maximum a helyesírási hibákat javíthatom ki, amit elém raknak, azt kell felolvasnom.”

Czeglédi e vallomás és a Blikk-interjú között ellentmondást lát. Az interjút most csatolta a per irataihoz, ezzel szeretné bizonyítani, hogy Marsi Anikó nem szavahihető.  A bíróság pedig majd megítéli, hogy aki híreket mond, felelős-e a felolvasott hír igazságtartalmáért vagy nem.

A Telex az üggyel kapcsolatban arra emlékeztet, a tévécsatorna eddig nem olvasta be azokat a helyreigazításokat, amelyeket a Juhász Péter által indított és megnyert per nyomán közzé kellett volna már tennie, ezért újabb félmilliós büntetést róttak ki a TV2-re.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk