Másfél méter magas „kilátót” építettek Kunszentmiklós mellett

  • narancs.hu
  • 2023. április 12.

Belpol

Hetvenöt százalékban uniós pénzből.

A nyírmártonfalvi erdő nélküli lombkorona sétánya után újabb kilátóremek borzolja az internetezők kedélyeit. Ezúttal egy egész alacsony példányt találtak Kunszentmiklóson – írja a 24.

A teljesen sík területre épített, mindössze másfél méter magas kilátót a Kiskunsági Nemzeti Park építtette. Nem is csak egyet, hanem összesen ötöt a Felső-kiskunsági pusztán. Ezekből kettő 1,5-2 méter magas, a másik háromnál pedig 4 méteren van a padlószint. A kilátók egy határon átnyúló, 75 százalékban uniós, 25 százalékban hazai finanszírozású, úgynevezett LIFE-projekt keretén belül készültek.

A nemzeti park igazgatósága úgy nyilatkozott, hogy  ezek a tematikus megfigyelő pontok egy rendhagyó, a nagyobb távolságok és a sokféle látnivaló miatt nem gyalogos, hanem autóval vagy kerékpárral bejárható tanösvénynek a részei, amely még befejezés előtt áll. A tanösvény érinteni fogja Bugyit, Apajt, Kunpeszért és Kunszentmiklóst.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.