„Mások becsapásával, nagyjából munka nélkül próbálnak haszonra szert tenni” – tényleg Mészáros Lőrincről beszélt Keszthely fideszes polgármestere?

  • narancs.hu
  • 2017. május 3.

Belpol

Ki másra gondolhatott?

„Egyesek mások becsapásával, félrevezetésével, újabban a pályázati rendszer kiskapuinak a kihasználásával próbálnak haszonra szert tenni, nagyjából munka nélkül, és utána ezt a hasznot felelőtlenül élvezik mások kárára” – ezt a furcsa kirohanást Ruzsics Ferenc, Keszthely fideszes polgármestere eresztette el a város szezonnyitó ünnepségén.

A polgármester a képviselők felszólítására sem volt hajlandó megmondani, kire gondolt. Az ellenzék szerint ugyanakkor Ruzsics besokallásának köze lehet ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc egyik cége nemrég megszerezte a Balatontourist nevű cége 12 kempingjét, köztük a keszthelyi Zala kemping és üdülőfalut. Közben kiderült, hogy a Balaton-fejlesztési keretből ötmilliárd forint jut majd kempingkorszerűsítésre.

„Én már nyugodtan a nevén nevezhetem pénztáros, Mészáros Lőrincet, aki gyakorlatilag az egész országot felvásárolta és elérkezett a Balaton partra is” – mondta az ATV-nek Herold János jobbikos képviselő. A DK-s Kovács Viktória szerint Ruzsics már korábban arról beszélt, hogy „a Balaton-part néhány foghíj kivételével a Tiborcz-Mészáros Lőrinc érdekcsoporthoz tartozik.”

Ruzsics Ferenc nemrég azzal került be a hírekbe, hogy ittas vezetésen kapták, és ő ezt azzal magyarázta, hogy egy betegség miatt a normálisnál lassabban szívódik fel az alkohol a szervezetében. Így a Népszava szerint valószínű, hogy 2019-től nem számol vele a Fidesz.

Figyelmébe ajánljuk