Polgármesterek, alpolgármesterek, közéleti szereplők indulnának a Momentum színeiben

  • narancs.hu
  • 2017. május 3.

Belpol

Lendületet kapott az új párt építése.

„Vidéki városokból és kisvárosokból írtak a helyi polgármesterek, alpolgármesterek és közéleti szereplők, hogy látogassunk el hozzájuk, mert a Momentum színeiben indulnának” – mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke az ATV Egyenes Beszédének tegnap esti adásában. Fekete-Győr a csatlakozók és a felajánlások számával indokolta, hogy míg korábban a 2022-es választási győzelmet tartotta csak reálisnak, újabban már 2018-ra játszik a Momentum. A műsorból az is kiderült, hogy immár több mint 100 helyi alapszervezete van a pártnak, kormányprogramot október 15-én hirdetnek.

Az általuk ismert nemzetbiztonsági szakemberek rendre azt mondták nekik, biztosan le vannak hallgatva, „ez egy ilyen közszájon forgó, köztudott tény, hogy embereket ma megfigyelnek Magyarországon” – mondta Fekete-Győr András a Momentum hétfői tüntetésén elhangzott beszédére visszautalva.

Fekete-Győr: Embereket figyelnek meg Magyarországon

„Ha már megtörtént, akkor mindenre számíthatunk" - mondta Fekete-Győr András, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arra utalva, hogy egy kormányközeli portál egyenesen Hitlerhez hasonlította őt a május 1-jei tüntetésük után. A Momentum Mozgalom elnöke azt is megosztotta a nézőkkel, hogy október 15-én hirdetnek kormányprogramot, és már több, mint száz szervezet dolgozik azon, hogy országszerte megvalósítsák a cselekvés kis köreit.

Ez magyarázza azt is, hogy számos támogató, háttérben dolgozó szakértő egyelőre nem meri nyíltan vállalni momentumos tagságát. „Országjárásunk legszívbemarkolóbb és legegyértelműbb üzenete volt, hogy sokan nem mertek eljönni, vagy ha meglátták a propagandamédiát, akkor elmentek” – mondta erről Fekete-Győr. A probléma kiküszöbölésére már létre is hoztak egy „karrier csoportot”, egy állásbörzét, ahová olyan vállalkozók jelentkezhetnek, akik politikai okokból nem tagadnák meg momentumosok foglalkoztatását.

Figyelmébe ajánljuk