Újabb helyreigazítást nyelt be a kormányhű lap

  • narancs.hu
  • 2019. április 23.

Belpol

Elismerték, valótlanságot állítottak Ujhelyi Istvánról.

Hónapok óta lejárató cikksorozatban próbálta a kormánymédia besározni Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét. Többször írtak egy luxusházként aposztrofált ingatlanról, amelyről a Figyelő is azt állította, hogy egy a szegedi önkormányzathoz köthető cég, a Szeviép finanszírozta annak felújítását, több millió forint értékben.

Ma a honlapjukon közzétett helyreigazításban azonban elismerik: "valótlanul híreszteltük, hogy a Szeviép finanszírozta dr. Ujhelyi István szőregi házának felújítását, több tízmillió forint értékben.”

A Szeviép Szeged környékének meghatározó építőipari vállalkozása volt, de 2009 áprilisában fizetésképtelenné vált, majd csődeljárás indult ellene. A hitelezők között nem jött létre csődegyezség, ezért a bíróság 2010 augusztusában csődeljárás során elrendelte a zrt. felszámolását. Több mint ötszáz hitelező jelentett be összesen 6,5 milliárd forintnyi igényt. Az alvállalkozók kárpótlási ügyét a Likvid Kontroll karolta fel, és egyértelmű politikai éllel egy Botka-ellenes kampány részévé tette.

Korábban Ujhelyi Facebookon élőben közvetítette, ahogy vendégül látta a szőregi házáról régóta cikkező orgánumokat, a többi között a köztévét és a Origót, hogy szembesítse őket állításaikkal. Körbe is vezette az újságírókat otthonában, a rendhagyó sajtótájékoztatón pedig kiderült, hogy nincsen wellnessközpont a ház végében, csak egy régi jakuzzi, ami Ujhelyi állítása szerint nem működik, és jól láthatóan úszómedence sincs sehol, sem kondigépek.

Ujhelyi István dr.

"Öntsünk tiszta vizet a medencébe!" - Ujhelyi István rendhagyó sajtótájékoztatója Szegeden, a fideszes propagandamédia hazugságaival kapcsolatban. Ossza meg Ön is az élő közvetítést, hogy mind...

Figyelmébe ajánljuk