Medián: továbbra is Márki-Zay és Karácsony a legnépszerűbb ellenzéki politikus

  • narancs.hu
  • 2020. október 21.

Belpol

Jól szerepel még a listán Szél Bernadett és Hadházy Ákos is.

A Medián október elején készült felmérése szerint az ellenzéki politikusok mezőnyében továbbra is Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a két legnépszerűbb politikus: őket – gyakorlatilag holtversenyben –  a szavazókorú népesség több mint egyharmada tartja alkalmasnak "fontos politikai szerepre", írja a hvg.hu.

Jól szerepel még a két független parlamenti képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos, a pártpolitikusok közül pedig a jobbikos Jakab Péter, a DK-s Dobrev Klára és a momentumos Donáth Anna kapott 25 százaléknál több pozitív szavazatot.

A középmezőny alján a DK elnökét, Gyurcsány Ferencet és az MSZP társelnökét, Tóth Bertalant megelőzve szerepel a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László.

A felmérés nem az ellenzéki szavazók véleményét mutatja, a megkérdezettek reprezentatív mintájába értelemszerűen a kormánypártok hívei és a pártot nem választók is beletartoztak.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.