Lemond az LMP budapesti elnöke is

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. május 27.

Belpol

Döntését az EP-választáson elért alacsony fővárosi eredményével indokolta.

Várhatóan napokon belül az LMP budapesti elnöke, Moldován László is lemond tisztségéről - a politikus hétfőn megerősítette az MTI-nek az azonnali.hu-n megjelent információt.

Moldován László a lemondását az LMP európai parlamenti választáson elért alacsony fővárosi eredményével indokolta.

A politikus korábban az etikai bizottságot vezette a pártban, jelenleg budapesti elnökként ő irányítja az LMP részéről a fővárosi önkormányzati jelöltállításról szóló ellenzéki tárgyalásokat. Hogy ezt a jövőben ki látja el, arra a politikus egyelőre nem tudott válaszolni.

Vasárnap a párt teljes országos elnöksége lemondott, miután az LMP nem jutott mandátumhoz az Európai Parlamentben.

Lemondott az LMP elnöksége

Vágó Gábor azért odaszúrt egyet a DK-nak. Egységesen lemond az LMP - jelentette be a párt társelnöke, Keresztes László Lóránt. Demeter Márta az LMP másik társelnöke azt mondta: „ki kell értékelnünk a mai napot, szorosabb kapcsolatot kell kialakítanunk a választókkal, hogy az üzeneteinket hatákonyabban tudjuk eljuttatni."

(Borítókép: Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője (k) és Demeter Márta társelnök (j) érkezik a sajtótájékoztatóra a fővárosi Fortuna hajón az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.