Lemondott az LMP elnöksége

  • B.P.M
  • 2019. május 26.

Belpol

Vágó Gábor azért odaszúrt egyet a DK-nak.

Egységesen lemond az LMP - jelentette be a párt társelnöke, Keresztes László Lóránt.

Demeter Márta az LMP másik társelnöke azt mondta: „ki kell értékelnünk a mai napot, szorosabb kapcsolatot kell kialakítanunk a választókkal, hogy az üzeneteinket hatákonyabban tudjuk eljuttatni.”

Vágó Gábor, a párt EP-listavezetője szerint a választók megbüntették az ellenzéki pártokat, hiszen az MSZP és a Jobbik sem szerepelt túl jól a becslések szerint: „a rendszerkritikának Magyarországon is gyökeret kell, hogy verjen. Kétségtelen, hogy nagy bélyeget nyomott ránk a 2018-as »harakiri«, a hitelességi válságot le kell küzdeni” - fogalmazott, majd hozzátette, nem lesz magyar zöld képviselő az európai parlamentben, utalt ezzel valószínűleg arra, hogy Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa sem fog kijutni.

Vágótól egy riporter megkérdezte, miért gondolja azt, hogy a választók megbüntették az ellenzéki pártokat, hiszen a DK is és a Momentum is jól szerepelt. A politikus szerint a NER alapjai az, hogy Gyurcsány Ferenc pártja ugyanúgy a nagyvállalatokat hozta helyzetbe, ahogyan a Fidesz teszi, tehát nem rendszerkritikus pártról van szó.

Megkérdezték azt is, hogy meddig tervezi folytatni a párt a tevékenységét, Csenger-Zalán Zsolt a párt szóvivője azt mondta: „addig kell küzdeni, amíg a korunkt legfontosabb problémái - mint a klímaváltozás - fennállnak”

Leszerepelt az LMP? Ungár Péter szomorú

Vágó Gábor eléggé elengedte már ezt az EP-képviselői dolgot. „A választóink megbüntettek minket. Megérdemeljük. Nem az elmúlt két hónapért büntettek minket a választók, hanem az azt megelőző 12-ért. Elkövettük ugyanis a legnagyobb hibát, amit egy párt elkövethet: csalódást okoztunk a szavazóinknak, cserben hagytuk őket a választások után.

Figyelmébe ajánljuk