Szanyi kapitány újra odatette magát: akasztott ember házában kötelet emleget

  • narancs.hu
  • 2017. október 22.

Belpol

Még el sem kezdődött a nemzeti ünnep, de az MSZP-nek már ma sikerült egy hatalmas öngólt rúgnia

Nem tudjuk mi járhatott Szanyi Tibor fejében, amikor azt gondolta, hogy jó ötlet egy akasztott ávós fényképével melegíteni az 1956-os megemlékezésekre, ráadásul sikerült az ünnep szót idézőjelbe tennie, mindenesetre megcsinálta a Fidesz napját.

Az MSZP-s politikus Facebook-bejegyzésével kapcsolatban Gulyás Gergely jelentkezett be egy kis utódpártozásra, mondván, a rendszerváltás egyik nagy erkölcsi adóssága az, hogy „az 1956-os forradalmárok vérében és hazaárulásban fogant MSZMP jogutódja, az MSZP lett a demokráciában is a baloldal vezető ereje”, hozzátéve, hogy Szanyi posztja a bizonyíték arra, hogy a pártban ma is él a kommunista diktatúrával való eszmei közösségvállalás.

„Amennyiben az MSZP a forradalom saját jogelődje általi elárulásával ma már valóban nem azonosul, amennyiben nem a forradalom napjaiban megölt ávósok, hanem a kivégzett forradalmárok emlékét tartja megőrzendőnek és ápolandónak, valamint amennyiben a szovjet szuronyokon alapuló diktatúrával szemben ma már a független demokratikus jogállam partján áll, úgy az 1956-os forradalom holnapi, 61. évfordulóján Szanyi Tibor már nem lehet az MSZP tagja" – mondta Gulyás az MTI-nek.

Persze Szanyi azóta is magyarázkodik, de abból nem derül, hogy miért gondolta ezt a posztot szerencsés választásnak. Bár ez az MSZP-nek talán már mindegy is.

Figyelmébe ajánljuk