Megduplázná kapacitását a bátorterenyei akku-újrahasznosító cég

  • narancs.hu
  • 2023. június 23.

Belpol

A helyiek tüntetést szerveznek. 

A bátorterenyei SungEel Hightech Hungary Kft. az eddig bejelentett kapacitásának dupláját, közel 85 ezer tonna selejtes vagy hibás akkumulátort dolgozna itt fel, amihez már újabb területeket vásárolt fel. A helyiek ezért most még jobban aggódnak, hiszen a 18 ezer fős település levegőjét a mérések szerint az egyik legszennyezettebb az országban – írja a Népszava

A lap beszámolója szerint a Nógrád megyei település kétszáz fős művelődési háza zsúfolásig telt, ahol helyi civilek kezdeményezésére gyűltek össze a helyi lakosok, tiszta levegőt és egészséges környezetet követelve maguknak és utódaiknak. Az akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó üzemet az elmúlt két év alatt tizenkét alkalommal büntették meg a telepen tapasztalt visszásságok miatt. A gyár területén eddig kétszer történt robbanás és tűzeset, legutóbb pedig a kormányhivatal ellenőrei lettek rosszul az ottani rosszul tárolt vegyi anyagok miatt.

A fórum azért jött volna létre, hogy a lakosság és a döntéshozók között legyen egyfajta párbeszéd ám sem Nagy-Majdon József, a település fideszes polgármestere, sem Becsó Zsolt kormánypárti országgyűlési képviselő nem fogadta el a szerezők meghívását. A fórumon bejelentették: jövő héten pénteken tüntetést szerveznek a gyár elé, így tiltakozva a környezetszennyezés ellen, írja a Népszava. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk