Lázár Jánoshoz kerül a trafikkoncessziók kezelése

  • narancs.hu
  • 2023. június 23.

Belpol

2011-ben a miniszter volt a dohányárut minden más üzletből kitiltó trafiktörvény egyik benyújtója. 

Egy csütörtök éjjel megjelent kormányrendelet szerint jövő csütörtöktől Lázár János, a településfejlesztésért és településrendezésért is felelős építési és közlekedési miniszter feladata egyebek közt a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírása, elbírálása, a koncessziós szerződések megkötése, és a forgalmi adatok alapján ő döntheti el azt is, hogy egy településen ír-e ki pályázatot – írja a hvg.hu.  Lázár tárcája ezzel egy olyan hatáskört vesz át, ami korábban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszteré volt.

 
Lázár János építési és közlekedési miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 13-án.
MTI/Kovács Tamás
 

A lap megjegyzi, a témának kevés köze van Lázár János eddigi miniszteri hatásköreihez, de 2022 vége óta külön díjazás nélkül miniszterelnöki biztos lett, akinek feladata a dohányzással, illetve a dohánypiaccal összefüggő rövid és középtávú kormányzati stratégia kidolgozása. Korábban, 2011-ben pedig ő volt a dohányárut minden más üzletből kitiltó trafiktörvény egyik benyújtója, és később harcias védelmezője is, írja a hvg.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk