Megélhetési hacker törte fel a Nyugat.hu fiókját

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 6.

Belpol

Efe Güney megüzente, hogy pénzt kér a magyar újság Instagram-oldaláért.

Elfoglalta egy török profillal rendelkező hacker a Nyugat.hu Instagram-fiókját, de sikerült visszaszerezni – írja a hírportál.

A fiókot egy Efe Güney néven bemutatkozó ember szállta meg, aki a hírportál egyik kollégájának Facebook-profiljából jutott be. Megváltoztatta a jelszót, az e-mail-címet is, átvette az irányítást, és attól kezdve az újságírók nem fértek hozzá az oldalhoz. A profilképet lecserélte egy fekete macskára, és kitett az oldalra egy történetet arról, hogy feltörte a fiókot. 

Bár a lapnál arra számítottak, mindenféle politikai üzenetek fognak megjelenni az oldalon, ez nem következett be.

A kiberbűnöző angol nyelvű Messenger-üzenetet küldött a lap Facebook-oldalának, megírta, hogy ő lopta el az Instagram-fiókot, de visszaadja egy bizonyos összegért cserébe, csak hívják fel telefonon.

A portálnál azt gondolták, ha képernyőfotókat küldenek az üzenetről és a történtekről a Facebook Supportnak, hamar visszakapják a fiókot, és megoldódik a helyzet, de nem így történt. 

„Mai napig nem tudjuk, hogy a support-felületen chatbotokkal beszéltünk-e (több, mint valószínű), vagy tényleg egy hús-vér emberrel, de a kommunikációs stílus olyan volt, mintha a cégszabályzat ügyfélkezelési részéből másolták volna ki” – számolt be tapasztalatairól a portál újságírója. Egy hónapig várták a segítséget, hiába.

„A sztori ezen pontján már sejtettük, hogy lehet, hamarabb látunk egy fideszes politikust a Pride-on felvonulni szivárványos outfitben, mint hogy bármilyen előrelépés történjen az ügyben” – olvasható a cikkben. Aztán tovább kerestek, és végül találtak egy élő Meta-képviselőt, akinek leírták a történetet újból. Most visszakapták a fiókot, megerősítették a biztonságát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk