Politikai adok-kapok a csepeli iskolai ünnepélyen

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 6.

Belpol

A Jedlik Ányos Gimnázium átadásán Németh Szilárd ünnepi beszédében a polgármestert is ekézte, akit a hátsó sorba ültettek. Azért nem hagyja magát.

A kifüggesztett, majd eltávolított Orbán-idézetekről elhíresült csepeli Jedlik Ányos Gimnázium átadásáról a csepeli polgármester, Borbély Lénárd a Facebook-oldalán írta meg, milyen fontos pillanat ez az ott élők életében. Az avatóünnepségen ugyanis nem mondhatott beszédet – olvasható a csepeli önkormányzat hivatalos honlapján.

Borbély is fideszes volt, de nem egyezett Németh Szilárd kormánybiztossal, a Fidesz alelnökével, csepeli országgyűlési képviselővel. A párt helyi szervezetét feloszlatták, majd újjáalakították, Borbély és a mellette állók nélkül. A háború azonban ettől még tart a két politikus között, olyan nyilvános fórumokon is, mint az iskolai ünnepély.

Borbély Facebook-bejegyzése arról szól, hogy a gimnázium megújulása a helyi önkormányzat és a magyar kormány közös sikere, mert a beruházást még a csepeli önkormányzat készíttette elő és terveztette meg.

„Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta Borbély Lénárd polgármester.

A csepel.hu oldal tudósításban számol be az ünnepély menetéről, az ünnepi beszédekről, arról is, hogy a gimnázium igazgatója, Bese Benő „az iskola felújítása érdekében tett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Jedlik-érmet adott át Németh Szilárdnak”, Németh beszédét is összefoglalja.

 Ezután jön a feketeleves.

A tudósítás kitér arra, hogy az egész ünnepséget Németh szervezte, és „az ő akarata volt érezhető a ceremónia minden mozzanatában. Az ültetési rendet úgy határozták meg, hogy leginkább a rezsibiztos által előnyben részesített Fidesz-frakció kapott az első sorban helyet. A csepeli alpolgármesterek, független és ellenzéki képviselők csak az összes többi budapesti meghívott mögött ülhettek le.

Borbély Lénárd polgármestert hivatalosan nem üdvözölték, nem mondhatott köszöntőt, és nem vehetett részt az ünnepélyes szalagátvágáson sem.

Emellett Németh Szilárd több mint harminc perces beszédének harmadát az önkormányzat és a polgármester nyílt vagy burkolt bírálata töltötte ki. Olyan állításokkal, amelyek igazolhatóan valótlanok. Az ezzel kapcsolatos iratokat a legutóbbi Csepeli Hírmondó be is mutatta”.

A cikk kitér Borbély és Németh vitás ügyeire, azt állítva, hogy az Orbán-idézetek a miniszterelnök tudta és beleegyezése nélkül kerültek ki a falra, Németh szándéka szerint, aki „talán úgy érezte, hogy megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni”.

Az Orbán-törvényekből azóta matrica lett, szerdán egy debreceni intézmény ajtajára ragasztották ki:

Arról, hogy a politikának van-e helye az iskolában, Németh Szilárd is elmondja a véleményét a közösségi oldalon:

Címlapképünk forrása: csepel.hu

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk