Havi 700 ezer forintért szakért a civilek likvidálásáról értekező Földi László

  • narancs.hu
  • 2017. október 30.

Belpol

A jó munkát meg kell fizetni.

A Magyar Nemzet közérdekű adatigénylés keretében kérte ki annak a Földi Lászlónak a munkaköri leírását, aki szeptember végén az Echo Tv-ben beszélt a civilek likvidálásáról. Akkor azt mondta: „Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer: az embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható.”

false

 

Fotó: YouTube

A Magyar Nemzet most azt tudta meg, hogy az egykori titkosszolga Földi bevándorlásügyi tanácsadóként tevékenykedik Tarlós István főpolgármester mellett, és szolgálataiért helyettes államtitkári fizetésnek megfelelő összeget, havi bruttó 700 ezer forintot kap. Mindezért pedig

„stratégiai tanácsadást nyújt a főpolgármester számára a Budapestet érintő illegális bevándorlás következményeiről,

felel ezek szakszerűségéért; tanácsadási feladatokat lát el Budapest közbiztonsága érdekében”.  Valamint „kidolgozza a fővárost érintő illegális bevándorlás következményire vonatkozó stratégiát, mely tartalmazza a Budapesten elkerülendő no-go zónák kialakulását is, és képes kezelni a nem kívánt jelenséget a közbiztonság és Budapest élhetőségének fenntartása érdekében”.

Hogy a civilek elleni uszítás is szerepel-e a munkaköri leírásában, az nem derült ki, mindenesetre Tarlós Földi szeptember végi megszólalása után jelezte: a tanácsadó többé nem nyilatkozhat bevándorlási ügyekben.

Földi és a Fidesz kapcsolata egyébként korántsem új keletű, egészen a 2000-es évek elejére nyúlik vissza. A témával ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

Földi László és a Defend: Őfelsége hírszerzője

Bár az állami cégek hivatalosan a jó megtérüléssel kecsegtető befektetés reményében szálltak be a cégbe, rossz nyelvek szerint a színfalak mögött az apró őrző-védő társaságból mindössze három év alatt biztonsági nagyvállalattá hízó Defend kényszerű államosítása zajlik. Az ok: a biztonsági cég robbanásszerű növekedése (ami a Postabank kilencvenes évek eleji, látványos felfutását idézi) meghaladta mind a Defend, mind pedig – immáron hajdani – gazdájának erejét.

Figyelmébe ajánljuk