Megfigyelő és lehallgató berendezést találtak Érd polgármester-helyettesének irodájában

  • narancs.hu
  • 2022. március 29.

Belpol

A kamerát asztali számítógép fölé szerelték fel, ezért akár jelszavakat is rögzíthettek vele. 

„Elképesztő és nagyon szomorú ügy miatt kell most a nyilvánossághoz fordulnom. Pár nappal ezelőtt a polgármesteri titkárságon az általános helyettesem irodájában az egyik plafonon lévő ledes spotlámpában a képen látható megfigyelő és lehallgató berendezést (kamerát és mikrofont) találtuk” – írja Csőzik László a Facebookon. 

A polgármester feljelentést tett. Bejegyzésében hozzáteszi, a kémkamera a szobában zajló eseményeket vette fel, de ami ennél drámaibb, pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is venni tudta. 

„Borzalmasan szomorú ez az eset, mert 33 évvel a rendszerváltást követően ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie. De hogy őszinte legyek, az elmúlt évek megfigyelési botrányai – különösen a Pegasus-szoftver bevetése – után engem már semmi nem lep meg” – írja Csőzik a Facebookon. 

Úgy néz ki a mai a megfigyelések napja, ugyanis a Direkt36 arról számolt be kora reggel, hogy orosz hekkerek évek óta ki-be járkálnak a Külügyminisztérium belső, titkos informatikai rendszerében. Az ellenzék lemondásra szólította fel Szijjártó Péter minisztert, a tárca viszont az egész ügyet három szóval elintézte

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk