Megfutamodott az OKFŐ, meghosszabbítják a vállalkozó orvosok engedélyeit

  • narancs.hu
  • 2022. július 1.

Belpol

Miután még több helyen állt volna le az ellátás, a kórházi főigazgatóság mégis engedi a vállalkozókat dolgozni. 

Hiába került Pintér Sándor belügyminiszterhez a magyar egészségügy, továbbra sincs megoldva megnyugtatóan a helyzete. Továbbra sincs megfelelő létszámú orvos, szakdolgozó, több kórházban is egyre-másra szünetel az ellátás bizonyos osztályokon főleg, a nyári időszakban, a szabadságolások alatt. 

Most pedig Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő arról számolt be, hogy a helyzetre való tekintettel  az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ)

újabb fél évvel meghosszabbította az állami egészségügyben dolgozó vállalkozó orvosok/szakdolgozók engedélyeit.

Kunetz szerint az OKFŐ azért döntött emellett, mert különben sok helyen bedőlt volna a teljes sürgősségi- vagy aneszteziológia-intenzív ellátás.

Az egészségügyi szakember szerint jól mutatja ez a lépés, hogy előzetes felmérés hiánya, az egészségügy helyzetének nem ismerete ide vezet: "felesleges keménykedés, aztán hátraarc".

Hozzátette, azonban ez az intézkedés nem segít a leállt szülészeteken, vagy az orosházi kórház esetében a baleseti sebészeti fekvőbeteg ellátásban, ami ott végleg megszűnik, míg Esztergomban csak ideiglenesen, de szünetel a szülészet-nőgyógyászat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk