Hétfőig nincs szülészeti ellátás az Uzsoki Utcai Kórházban

  • narancs.hu
  • 2022. június 17.

Belpol

 Június 16. és június 20. között másik kórházba kell menniük azoknak, akiknél megindult a szülés.

 2022. június 16-án 10:00 órától 2022. június 20-án 08:00 óráig az Uzsoki Utcai Kórházban nem lesz szülészeti ellátás – vette észre a Telex a kórház Facebook-oldalára kitett közleményt.

A poszt szerint az említett időszakban az Uzsoki helyett szülészeti ellátást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban, a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetban vagy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház-Rendelőintézetben lehet igénybe venni.

A lap emlékeztet, hogy nem az Uzsoki az egyetlen kórház Magyarországon, ahol szünetel a szülészet. A Mohácsi Kórházban június elsejétől nem lehet szülni, az érintetteket a jövőben a 46,6 kilométerre lévő Pécsen látják el. A Jász-Nagykun-Szolnok megye központi kórházának számító szolnoki Hetényi Géza Kórházban pedig az akut esetek kivételével csak hétfőn és szerdán lehet szülni, a hét többi napján Szolnok körzetéből mentővel a 128 kilométerre levő Debrecenbe vagy a 113 kilométerre levő Budapestre szállítják azokat, akiknél megindult a szülés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk