Meghosszabbította a BKK az ukrajnai menekültek ingyenes utazási lehetőségét

  • narancs.hu
  • 2022. december 30.

Belpol

Továbbra is személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány felmutatásával vehető igénybe.

Meghosszabbították március 31-ig az Ukrajnából érkező menekültek ingyenes utazási lehetőségét a fővárosi közösségi közlekedési járatokon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére március 4-én bevezetett díjmentes utazás az eddigiekhez hasonlóan, személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány felmutatásával vehető igénybe. Ilyen okmány lehet az ukrán útlevél, az ukrán személyi igazolvány, az ukrán tartózkodási engedély, Ukrajnában tanuló egyéb külföldi diákoknak az ukrán diákigazolvány, illetve az olyan egyéb okirat, amiben más külföldi állampolgár esetében ukrán lakcím is megtalálható.

A díjmentes utazásra jogosító okmányokat továbbra is elfogadják a BKK-járatokon (kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgia járatokat és a hajókat), illetve a HÉV és a környéki kék buszok Budapesten belüli szakaszán.

A BKK arra kéri az utasait, hogy utazásaik alatt, ha szükséges, segítsenek a BKK járatain közlekedő menekülteknek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk