Nem szigorítja a kínaiak beutazását Magyarország

  • narancs.hu
  • 2022. december 29.

Belpol

Miközben Kínában tombol a járvány és kevés információ érkezik, az NKK-nál bíznak a nagy átoltottságban.

Hatalmas mértékben nő a koronavírusos megbetegedések száma Kínában, ráadásul egyre kevesebb információt ad a járványról a kínai kommunista vezetés. A hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központhoz és a Koronavírus Központhoz fordult, hogy várható-e a kínai beutazók tesztelése, szűrése, kötelező karanténba helyezése vagy bármilyen más intézkedés – miként azt az Egyesült Államok is kötelezővé tette.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ válaszolt, lényegében azt, hogy nem szűrnek külön: a központ „folyamatosan monitorozza az akut légúti fertőzéseket okozó vírusokat, amelyről rendszeresen tájékoztatja a lakosságot, figyelemmel kíséri az aktuális járványügyi helyzetet, és indokolt esetben javaslatot tesz a szükséges járványügyi intézkedésekre.”

Ennek ellentmond, hogy épp most zárt be a koronavirus.gov.hu weblap, de az NKK bízik benne, hogy a magas átoltottságnak köszönhetően az országot elkerüli a komolyabb covid-hullám.

Kínában tombol a covid, legalább 250 millió fertőzöttről tudni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk