Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban, iskolákban

  • MTI
  • 2021. március 6.

Belpol

Szita Károly kérésére. 

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel. Péntek este, amikor megjelent a lezárás részleteiről szóló Magyar Közlöny, még arról volt szó, hogy az óvodák, iskolák nem biztosítanak gyermekfelügyeletet az április 7-ig, tehát a tavaszi szünet végéig tartó lezárás alatt. 

Gulyás Gergely arra kért mindenkit, hogy ha van erre módja, oldja meg otthon a gyermekfelügyeletet, de ha valakinek a munkája ezt nem teszi lehetővé, akkor a számára lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, iskolákban is legyen gyermekfelügyelet. 

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere azt mondta az MTI-nek, azt tapasztalták, hogy napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma a gyerekek között, ezért alapvetően egyetértenek a rendkívüli szünetek elrendelésével. Az óvodák és az iskolák bezárása viszont megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést. Kaposváron felmérték, hogy az óvodába járók mintegy tíz százalékának igényelnének gyermekfelügyeletet a szülők. Ezért az önkormányzati szövetség nevében azt kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal.

Szita Károly örömét fejezte ki, hogy Gulyás Gergely miniszter támogatta javaslatát. Az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

 

Figyelmébe ajánljuk