Megkérték rá, belevágott: a Fidesz Fürjes Balázst indítja a Hegyvidéken

  • narancs.hu
  • 2021. május 22.

Belpol

Pokorni Zoltán kérte fel az államtitkárt, akit nem kellett nagyon nógatni, csinos kampányvideóval tudatta, hogy beszáll a versenybe.

Vállalom, nekivágok! – ezzel harangozta be Fürjes Balázs, Miniszterelnökség fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkára, hogy a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje lesz Hegyvidéken. Fürjes a Facebookon jelentette be az indulást.

Azt hangsúlyozta, hogy Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester kérte fel a feladatra, és a posztjához mellékelt kampányvideóban fel is tűnik Pokorni. A polgármester ebben arra kéri a fideszes aspiránst, hogy olyan legyen mint a régi cirkuszi tányérpörgető artisták, egyéb feladatai mellett a 3. választókerület ügyeit is „pörgesse”.

Vállalom, nekivágok! Megtisztelő a felkérés, amit Pokorni Zoltántól kaptam: legyek a Fidesz-KDNP országgyűlési...

Posted by Fürjes Balázs on Friday, May 21, 2021

A felvételen Fürjes Balázs nagyon sokszor mondja el, hogy ezer szállal kötődik Budához, és naponta beszélget napi problémákról, ügyekről helyiekkel, legyenek azok szegények vagy tehetősek, hentesek vagy orvosok. Arra is kitér, hogy nem csak a kormánypárt budai képviselőivel akar hatékonyan együttműködni, hanem a II. kerületet vezető ellenzéki polgármesterrel, az MSZP-s Őrsi Gergellyel is. Ez érthető ígéret, hiszen a 3. választókerület nagy részben lefedi a II. kerületet is.

Azt már tavaly októberben tudni lehetett, hogy a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely nem indul újra 2022-ben a Hegyvidék színeiben, és hogy Gulyás és Pokorni szerint is Fürjes lenne a legalkalmasabb jelölt a választókerület számára. A nóvum tehát inkább az, hogy ezt már Fürjes Balázs is így gondolja.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk