Július végén kezdődhetnek az ellenzéki jelöltek vitái

  • narancs.hu
  • 2021. május 22.

Belpol

Szabályozott, minden indulónak egyenlő esélyeket biztosító vitaprogramot ígér az Országos Előválasztási Bizottság.

A demokratikus működés alapfeltétele a nyílt, átlátható és egyenlő esélyekkel zajló politikai vita – ezzel magyarázza a hat ellenzéki párt együttműködésével létrejövő az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), hogy július 26-tól vitaprogramokat szerveznek a választókörzetekben induló jelöltek számára.

Mint az OEVB közleményéből kiderül, azért  választották ezt a dátumot, mert ekkor startol hivatalosan az előválasztáson induló jelöltek jelentkezése, akik megméretnék magukat a 2022-es országgyűlési választásokon – így pedig egyenlő esélyekkel mutathatják be álláspontjukat és programjukat. A viták 2021. október 10-ig vagyis az ellenzéki előválasztás második fordulójának végéig tarthatnak majd.

 Az OEVB arra kéri továbbá az előválasztáson indulni kívánó összes jelöltet és az őket támogató szervezeteket, hogy ők is tartsák tiszteletben az igazságos, egyenlő esélyeket megteremteni kívánó szabályokat. "A hatpárti szövetség minden olyan alkalomnak örül, ahol - az elmúlt tíz évvel ellentétben - kulturáltan, demokratikus módon lehet ütköztetni a különböző véleményeket. Az ellenzéki szövetség is erre épül: egymás véleményének meghallgatására és a kompromisszumok keresésére" - írják.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk