Így néz ki az újabb nemzeti konzultáció "a brüsszeli szankciókról"

  • narancs.hu
  • 2022. október 14.

Belpol

Hét kérdést tartalmaz a kérdőív, ma el is kezdték kipostázni. 

Ma elkezdték kipostázni a kormány újabb "nemzeti konzultációjának" kérdőíveit, a kormány pedig a Facebookon meg is osztotta, hogy hogy fog kinézni a kérdőív.

Ezek szerint a kérdések a következők: 

  • Brüsszel az olajszankciók bevezetéséről döntött. Ön egyetért a brüsszeli olajszankcióval? 
  • A gázszállításokra is kiterjesztenék a szankciókat. Ön egyetért a gázszállításokra vonatkozó szankcióval? 
  • A nyersanyagokra is vonatkoznak a brüsszeli szankciók. (A leírás szerint itt a szilárd tüzelőanyagokra gondolnak elsősorban.) Ön egyetért a nyersanyagokra vonatkozó szankcióval? 
  •  A nukleáris fűtőelemkere is kiterjesztenék a szankciókat. Ön egyetért a nukleáris fűtőelemekre kivetett szankcióval? 
  • A Paksi Atomerőmű bővítése is a szankciós politika célkeresztjében van. Ön egyetért azzal, hogy a paksi beruházásra is terjedjenek ki a szankciós intézkedések?
  • A szankciós politika a turizmust sem kíméli. Ön egyetért a turizmus korlátozásával járó szankciókkal?
  • A szankciók növelik az élelmiszerárakat, és újabb bevándorlási hullámhoz vezethetnek. Ön egyetért az élelmiszerárak növekedését okozó szankciókkal? 

Természetesen nem ennyi szerepel a konzultációs íveken, ugyanis minden állítás és kérdésfeltevés között a kormány egy bekezdésben taglalja, hogy szerinte miért károsak a "brüsszeli szankciók", hogyan növelték az árakat vagy csökkent a turizmus az Oroszországból érkező turisták elmaradásával. 

Az ívet természetesen a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda adta ki, és december 9-et tüntették fel rajta visszaküldési határidőként. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?