Megszólalt Lázár: „Vásárhelyen lezárult egy korszak”

  • narancs.hu
  • 2019. október 14.

Belpol

Azt kívánja Márki-Zayéknak, hogy meg tudják valósítani mindazt, amit megígértek a választóknak.

„Tegnap az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabb választása ért véget Magyarországon. Mi, a választókerület 19 településén élő fideszesek a kép egészét tekintve akár elégedettek is lehetnénk; különösen az országos eredmények fényében. A szülővárosom választási eredményei miatt azonban csak az egyik szemünk nevethet. Vásárhelyen ugyanis tegnap lezárult egy korszak.

Tudom, hogy sokan, akik ezt a korszakot nem voltak hajlandók úgy látni, ahogy a polgármester úr láttatni igyekezett, mindez csalódással tölti el. Én azonban arra szeretném biztatni a támogatóinkat és mindazokat, akik értékelték az elmúlt időszak fejlesztéseit, hogy holnaptól már ne egy korszak lezárására, hanem az új korszak nyitányára összpontosítsanak. Ígérem nekik: megerősítjük a szívünket-lelkünket, megtanuljuk a számunkra föladott leckét, és jobbak leszünk. Jobbak a versenytársainknál és jobbak a tegnapi önmagunknál is.

Az új helyzet tiszta helyzetet teremt a városban: politikai vetélytársainké a képviselő-testületi többség és a polgármesteri cím is. Ezzel megkapták Vásárhely működtetésének és fejlesztésének a jogát, és vele az oszthatatlan felelősségét is. Szeretem a városomat, így azt kívánom nekik, legyenek képesek megvalósítani mindazt, amit a vásárhelyieknek ígértek.

A Fidesz országgyűlési képviselőjeként egyúttal köszönöm a választókerületem településein kapott támogató szavazatokat. A Fidesz továbbra is a legerősebb párt Csongrád-Csanádban, ezt az erőt pedig az itt élők érdekében akarjuk és fogjuk is használni a következő 5 évben” – írta a Facebookon Lázár János, országgyűlési képviselő, korábbi kancelláriaminiszter.

Tegnap tartották Magyarországon a 2019-es önkormányzati választásokat, amin az ellenzék jól szerepelt: Karácsony Gergely lett Budapest új főpolgármestere, és több nagyobb vidéki városoban is ellenzéki jelölt diadalmaskodott, így például Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter. Az ő és a Lázár közti harcról itt olvashat bővebben:

Lázár hosszú árnyéka, avagy merre tart Orbán egykori jobbkeze és mi lesz a városával?

A polgármesteri címért jelen állás szerint Márki-Zay Péter és Grezsa István küzd majd az őszi önkormányzati választáson. Előbbi független, utóbbi önálló jelöltnek vallja magát. A megosztott városban mindenki a másikat teszi felelőssé a gyűlölködésért, a félelemkeltésért. „Ezekben a pillanatokban is, ahogy itt beszélünk a városházán, Fidesz-kommandók járják a várost, hogy aláírásokat gyűjtsenek Grezsa István egészségügyi konzultációjához.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?