„Megváltozott körülmények” miatt nem mond le a Jobbik elnöke

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

Pedig korábban azt ígérte, ha nem sikerül jól az EP-szereplés, le fog mondani. 

Teljes tisztújítást ír ki a Jobbik-Konzervatívok a választások eredményét értékelve – közölte hétfőn az ellenzéki párt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a párt elnöke, Gyöngyösi Márton távozna az elnöki posztról – írja a 24.hu

A pártelnök tavaly márciusban a Magyar Hangnak adott interjújában közölte, hogy abban az esetben lemond a pártelnökségről, ha a Jobbiknak nem sikerül az európai parlamenti választáson képviselőt juttatnia Brüsszelbe. Mivel az ellenzéki pártnak ez nem sikerült, és mindössze a szavazatok egy százalékát szerezték meg a választáson, erről is kérdezte a portál Gyöngyösit, aki azt mondta:

Megváltoztak a körülmények.

Olyan folyamatok indultak be, amelyekkel nem lehetett számolni. De – tette hozzá – június végén úgy is tisztújítás lesz, és a párt rendezni tudja majd a sorait.

A párt akkor el fogja dönteni, hogy kellek-e vagy nem

– mondta.

Gyöngyösi szerint árhatóan több riválisa is lesz a párt elnöki posztjáért vívott küzdelemben. Az EP-választáson elért egy százalékos eredményről szólva a pártelnök azt mondta, csalódás az eredmény, még akkor is, hogy ha az induló pártok középmezőnyében végeztek. 2019-ben a párt 220 ezer szavazatot kapott, ami csaknem ötször annyi, mint a vasárnapi voksoláson.

A Jobbik lejtmenetével nemrégiben foglalkozott a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk