Orbán: Budapest csődben van, segítségre szorul

  • narancs.hu
  • 2024. június 10.

Belpol

A választásról azt mondta: nem lehet mindig világcsúcsot úszni. 

Egy nappal az önkormányzati választás után Orbán Viktort a parlamentben kérdezhették a képviselők. Szabó Tíme (Párbeszéd) a arról faggatta, hogy Karácsony Gergely győzelmével befejezi-e a háborúját Budapest ellen, és kifizeti-e a Lánchíd felújítására a maradék hatmilliárd forintot. A 24.hu beszámolója szerint Orbána azt mondta, tiszteletben tartják a választások végeredményét, és nehéz hónapok jönnek Budapesten, mert a főváros csődben van, segítségre szorul. Majd felhozta a Párbeszédből kilépő Tordai Bencét, aki szerint a DK-val kötött megállapodás önfeladás. Ehhez gratulált. 

Kálmán Olga (DK) arról kérdezte, hogy miként lehetséges, hogy Sulyok Tamás még köztársasági elnök, hiszen szerinte bűncselekményeket követett el. Orbán szerint Sulyokot megilleti a tisztelet, ezért visszautasította Kálmán állításait és hangnemét. A köztársasági elnököt az ügyvédi kamara megvédte, és ő azt hitte, ez a választási kampány része volt csak, amiért meg is kapták, ami jár. 

Lukács László György (Jobbik) az akkugyárakról és a kínai gyáróriásokról kérdezett: arra volt kíváncsi, hogy nem fél-e attól a miniszterelnök, hogy eladhatatlan termékeket gyártanak és csapdahelyzetbe kerül az ország. Lukács gratulált Orbánnak a győzelemhez, amit a miniszterelnök megköszönt, hozzátéve,

nem lehet mindennap világcsúcsot úszni, néha meg kell elégedni az Európa-rekorddal. 

Azt is elmondta, hogy a kínai akkumulátorokat a német autókba is beépítik majd.

 
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. június 10-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes
Fotó: MTI/Kovács Attila
 

Bedő Dávid (Momentum) azt kérdezte, hogy talákozik-e Karsai Dániellel. Orbán kifejtette, mindig megvetette azokat, akik mások szenvedését politikai célokra használja. Nem meglepő, hogy az Alkotmánybíróság visszautasította a népszavazási kérdéseket, hiszan azok alkotmánnyal ellentétes témákban írodtak. Bedő megismételte a kérdését, hogy találkozik-e Karsaival, a miniszterelnök annyit válaszolt: nem hajlandó egy szenvedő ember mindennapjait politikai témává tenni. 

Vasárnap összevont választásokat rendeztek Magyarországon: a Fidesz az EP-választáson mandátumot, a Tisza Párt 7, a DK 2, a Mi Hazán 1 mandátumot szerzett. A főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, igaz, Vitézy Dávid újraszámoltatná a szavazatokat, ezért itt még elviekben nem hirdettek győztest. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk