Merkely: egyre több egészségügyi dolgozó jelentkezik oltásért

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. január 2.

Belpol

A Semmelweis Egyetemen az orvosok 95 százaléka elfogadja a vakcinát. 

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinával - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Merkely Béla hozzátette: csak a Semmelweis Egyetemen már csaknem 2 ezer embert oltottak be. Kiemelte: első nap viszonylag kevesen akartak oltást. Azóta viszont, ahogy egyre többen megkapták az oltást és semmilyen mellékhatást nem észleltek, egyre többen jelentkeznek. A Semmelweis Egyetemen az orvosok mintegy 95 százaléka elfogadja az oltást, és a szakdolgozók nagy része is szeretné beoltatni magát - mondta a rektor.

Ugyanakkor megjegyezte, sokat kell még tenni, hogy a lakosság is minél szélesebb körben elfogadja az oltást és kialakulhasson a nyájimmunitás. 

A Semmelweis Egyetem rektora arról is beszélt, érzik, hogy a koronavírus-járvány hatására felértékelődött az orvosi hivatás és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkája, így megnőtt a fiatalok, a most érettségizők érdeklődése az orvosi és egészségtudományi képzések iránt.

 

Neked ajánljuk