Mesterházy Attila új pártja megtalálta első témáját, rögtön az ellenzéki széthúzást választotta

  • narancs.hu
  • 2023. május 16.

Belpol

Az autómentes Lánchíd nem csak Gulyás Gergelynek fáj. A volt MSZP-s politikus pártja a budapesti autósokat próbálja megszólítani.

Mint arról lapunk is beszámolt, Mesterházy Attila április elején lépett ki az MSZP-ből, és Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya megyei képviselő-jelöltjével közösen új, "szociáldemokrata, balközép pártot" alapítottak "Szocialisták és Demokraták" néven.

Adódott az alkalom, így hát nem kellett sokat várni, hogy Mesterházy színre lépjen. Talált egy témát, amivel végülis kellemetlenkedhet az ellenzék között. A volt MSZP-s politikus friss Facebook bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármesternek címezte:

Tisztelt főpolgármester Úr! Nem lesz ez így jó! Miért újították fel 10 milliárdokért a Lánchidat, ha autósok nem használhatják azt?"

– teszi fel a kérdést. Mesterházy szerinte világos, hogy amióta az autósok nem használhatják a hidat, a város több pontján is "kaotikus a helyzet". "Arról nem is beszélve, hogy a nyári lezárásokkal együtt »pokollá« fog válni a budapesti közlekedés, ráadásul nőni fog a környezetterhelés is. Mi, Szocialisták és Demokraták épp ezért a Lánchíd autós közlekedésre való használata mellett voksolunk" – írta Mesterházy. Nyilván semmivel nem támasztja alá állításait, a környezetre és a nem autósokra meg csak véletlenül sem gondol. Egyébként a bejegyzéshez tartozó kép épp olyan, mintha a Fidesz-propaganda gyártotta volna.

Tisztelt főpolgármester Úr! Nem lesz ez így jó! Miért újították fel 10 milliárdokért a Lánchidat, ha autósok nem...

Posted by Mesterházy Attila on Monday, May 15, 2023

Nemrég Gulyás Gergely kritizálta az autómentes Lánchidat, szerinte az nem környezetbarát, mert neki például a távolabb levő Erzsébet híd felé kellene kerülnie a Kormányinfó után, hogy feljusson a Karmelitába. Csakhogy állami autóval felengedik a Lánchídra, így neki mégse kell kerülnie. Az persze neki se jutott eszébe, hogy akár a tömegközlekedést is használhatná.

Gulyás azt mondta, a kormány addig nem száll be a Lánchíd felújítási költségeibe, amíg nem járhatnak rajta autók. Jelenleg csak a BKK járatai, a taxik, a biciklisek és a motorosok hajthatnak át a Lánchídon, a BKK ezt a rendszert tartaná meg a felújítás után is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk