Karácsony buszjegyet küld Gulyásnak, hogy a Lánchídon utazhasson

  • narancs.hu
  • 2023. május 11.

Belpol

"Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból", lehet használni a közösségi közlekedést is.

"Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést. Nagyot fognak csodálkozni"

– írja Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook oldalán Gulyás Gergely csütörtöki nyilatkozata után. A miniszter arról beszélt, hogy az autómentes Lánchíd nem környezetbarát, mert neki például a távolabb levő Erzsébet híd felé kellene kerülnie a Kormányinfó után, hogy feljusson a Karmelitába. De mivel kiváltságosként  állami autóval felengedik a Lánchídra, végülis nem kell kerülnie. Gulyás más közlekedési módot mintha el sem tudna képzelni, nem említett egyebet, például azt, hogy a Kormányinfó helyszínéről gyaloglással együtt negyedóra alatt eljuthatna a Karmelitába, ha buszra szállna.

Karácsony szerint ha Gulyás kiszállna az autóból, rájöhetne, hogy

"szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is. Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is. Meglátja, jó lesz".

Mint ismert, jelenleg csak a BKK járatai, a taxik, a biciklisek és a motorosok hajthatnak át a Lánchídon, a BKK ezt a rendszert tartaná meg a felújítás után is. A Lánchíd forgalmáról a főváros lakói az úgynevezett Budapesti Lakógyűlés keretében dönthetnek.

"Ezt a döntést meghozhatnám én magam is, de sokkal korrektebbnek tartom, hogyha maguk a budapestiek szavazhatják meg, hogy mit tartanak jobb megoldásnak" – fűzte hozzá Karácsony Gergely.

A főpolgármester arról is posztolt ma a Facebook oldalán, hogy a kormány ígéretet tett arra, hogy 6 milliárd forinttal "beszáll" a Lánchíd felújításába, de most visszatartja ezt az összeget.

A 6 milliárdos összeg "nyilván az összköltségek töredéke, de a város jelenlegi gazdasági helyzetében ennek a pénznek is lenne helye" – tette hozzá. Úgy fogalmazott: a határozatot akkor Gulyás Gergely írta alá, "most mégis ferdítések sora által tartják vissza a megígért összeg kifizetését". Arra hivatkoznak ugyanis, hogy a Lánchíd a felújítása alatt nem lehet elzárva 18 hónapnál tovább az autóforgalom elől. "Ezt mi tartjuk is" – közölte. A főpolgármester a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2020. február 27-i határozatának egyik pontjára hivatkozva azt közölte, hogy a végleges forgalmi rendről elég a felújítás végéig dönteni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk