Gulyás Gergely megköszönte a buszjegyet, cserébe autósiskolába küldte Karácsonyt

  • narancs.hu
  • 2023. május 12.

Belpol

A főpolgármester korábban elmondta, azért nincs jogosítványa, mert édesapja autóbalesetben halt meg.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely buszjegyet küld Gulyásnak Gergelynek, hogy a Lánchídon utazhasson. „Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést” – írta Facebook-oldalán a főpolgármester, miután a miniszter csütörtökön arról beszélt, hogy az autómentes Lánchíd nem környezetbarát, mert neki például a távolabb levő Erzsébet híd felé kellene kerülnie a Kormányinfó után, hogy feljusson a Karmelitába.

Karácsony szerint, ha Gulyás kiszállna az autóból, rájöhetne, hogy „szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is. Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is.”

A miniszterelnökséget vezető miniszter a főpolgármester bejegyzésére reagálva azt írta: „A buszjegyet köszönöm, még nem kaptam meg. A személyes figyelmességen túl azt az ígéretet látom benne, hogy a fővárosi vezetés képes a BKV működését a jövőben is biztosítani.” Gulyás hozzátette, számára a közösségi közlekedés egyébként nem új dolog, mivel évtizedeken át használta a BKV-t, ellenben szerinte

Karácsony „nem ismeri a vezetés élményét és vélhetően ebből erednek azok a döntései, amelyektől budapesti autósok százezrei szenvednek”, a miniszter ezért autósiskolába küldené a főpolgármestert.

Karácsony Gergely néhány évvel ezelőtt a sebességhatárok csökkentésével kapcsolatban az ATV műsorában beszélt arról, édesapja egy közlekedési balesetben vesztette életét, amikor a főpolgármester 6 éves volt. Karácsonynak ezért nincs jogosítványa.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk