Mészáros bizalmasánál landolt Simicska volt reklámcége

  • narancs.hu
  • 2018. november 21.

Belpol

Cégvándorlás.

Vörös József ügyvéd lett a tulajdonosa annak az  Euro Publicity Kft. nevű, közterületi reklámozással foglalkozó cégnek, amely korábban évekig Simicska tulajdonábba és érdekkörébe tartozott - vette észre a 24.hu.

"A reklámcég minden bizonnyal jól jön majd a Fidesznek a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választás előtt" – teszik hozzá.

A cég tulajdonosa Simicska levonulása után Nyerges Zsolt üzletember lett, akitől november 8-án vette át Vörös az üzletet. Így már két régi Simicska-tulajdon is Vöröhöz került: a milliárdos árbevételű Mezort Zrt. agrárcéget követte a mostani felvásárlás.

Vörös József több szálon kötődik Mészáros Lőrinchez és Orbán Viktorhoz is: a 24. hu azt írja, hogy az ügyvéd korábban Mészárost képviselte egy földvásárlási árverésen, emellett jogi képviselője a felcsúti Puskás Akadémiát üzemeltető alapítványnak.

Úgy tűnik, hogy Nyerges folyamatosan adja tovább Simicska volt üzleteit a kormányközeli szereplőknek: a Közgép hasonlóképp vándolort Szíjj László cégéhez, a Duna Aszfalthoz.

A Simicska-Orbán-kiegyezés titkai – A szabad elvonulás ára

Az elmúlt három évben akadt pillanat, amikor Simicska Lajos hajlandó lett volna kiegyezni Orbán Viktorral, de a felesége az utolsó percig tartotta benne a lelket. Április 8. után azonban a miniszterelnök már nem akart alkudozni. A fegyverletételt végül Nyerges Zsolt szíves közreműködésével hozták tető alá.

Figyelmébe ajánljuk