Mészáros Lőrinc gyerekei építik a Nemzeti Lovardát, és egyből parádés túlárazással nyitottak

  • narancs.hu
  • 2017. április 19.

Belpol

A tervezettnél 1 000 000 000 forinttal többe fog kerülni.

Az MNV eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülte a Kerepesi úti Nemzeti Lovardát, de a WHB és a Fejér-B.Á.L. Zrt. tavaly 2,5 milliárdért vállalta el a munkát. Most még 300 millióval drágul a beruházás, az összköltség jelenleg 2,8 milliárd forint – írja az Átlátszó.

Vagyis az eredetileg tervezettnél egymilliárddal drágábban végzi el a munkát a konzorcium, amelynek egyik tagja a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz kötődik ezer szállal, a másik meg egyenesen Mészáros Lőrinc három gyermekének tulajdona.

Mészárosék 300 millióval drágábban építik a Nemzeti Lovardát

Az MNV eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülte a Kerepesi úti Nemzeti Lovardát, de a WHB és a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. tavaly 2,5 milliárdért vállalta el a munkát. Most még 300 millióval drágul a beruházás, az összköltség … Folytatás

Mellesleg pont az imént írtuk meg, hogy hiába a jogerős bírósági ítélet, a felcsúti akadémia nem adta ki határidőre, mire költötték azt a pénzt, amely a tao-rendszer jóvoltából érkezett Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc csapatához.

Helyesbítés

A cikk első verziójának címében azt írtuk, hogy a budai Várban lévő lovardáról van szó, de mint az Átlátszó cikkében olvasható, természetesen nem erről, hanem a Kerepesi úti Nemzeti Lovardáról van szó. A tévedésért olvasóink szíves elnézését kérjük.

Figyelmébe ajánljuk