Mészároséknál landolt a fóti filmstúdiók bővítése is

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 18.

Belpol

Micsoda meglepetés!

A Fejér B.Á.L. és a Market közösen építheti a fóti filmstúdió új épületeit -  írta meg a Népszava a az uniós közbeszerzési értesítő alapján. Előbbi Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltsége; a Market pedig az Orbán Viktor barátjaként ismert Garancsi Istvánhoz köthető.

A fóti filmstúdiók projektjéről már korábban is zengtek szuperlatívuszokat, a Filmintézet korábbi sajtótájékoztatója szerint Fóton világszínvonalú stúdiók épülnek, ezeknek köszönhetően pedig a fóti stúdiókomplexum nemzetközi és hazai viszonylatban is meghatározó eleme lesz a filmgyártásnak.

A közbeszerzési tájékoztató szerint négy új, egyenként 2500 négyzetméter területű, eredeti hangfelvételre alkalmas műterem készülhet el, amelyekből két-két stúdió egymás mellett épül majd, így igény szerint összenyithatóak lesznek. Terveznek egy reprezentatív fogadóépületet is, valamint különböző funkciójú kiszolgálóhelyiségeket és produkciós célú kiszolgáló épületeket is.

A beruházás becsült összege közel 30 milliárd forint, de más most tudni, ez nem a végső ár, ugyanis a fejlesztés összköltsége 42 milliárd forint.  A kivitelezési munkálatok még nyáron elkezdődnek, több szakaszban valósulnak meg, a teljes fejlesztés tervezett befejezése 2023 vége.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk