Momentum: Pénzért vesz szavazatokat az MSZP Kecskeméten

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 27.

Belpol

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelölte állítása szerint felvételt is készített az esetről.

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelölte Facebook-oldalán számolt be róla, hogy szombaton tömegével buszoztatták az embereket a szavazósátorhoz, valamint 2000, vagy 4000 forintért próbálták őket rábírni, hogy szavazzanak az MSZP-s jelöltre.

„A szavazókat a fülem hallatára igyekeztek tisztességtelenül rábírni, hogy szavazatukkal előválasztási ellenfelemet, az MSZP-s Király Józsefet és Karácsony Gergelyt támogassák. Az előválasztáson való részvételükért cserébe 2.000,- Ft és 4.000,- Ft körüli összegeket ajánlottak fel a részükre!” – számol be posztjában Bodrozsán.

Az esetekről a képviselőjelölt felvételt is készített, amelyeket eljuttatott az Országos Előválasztási Bizottsághoz és arra kéri a Bizottságot ellenfelét tiltsák el, léptessék vissza.

Bodrozsán Alexandra azt is kiemeli, hogy ezzel MSZP-s ellenfele megsértette az ellenzéki pártok által aláírt Értéknyilatkozatot, ami alapján a szavazatvásárlás tilos az előválasztáson: „Előválasztási ellenfelem sajnálatos módon nem először sértette meg a fenti etikai nyilatkozatban vállaltakat. Bár igyekeztem türelemmel viselni viselkedését, azt gondolom, betelt a pohár. Én a Momentum politikusaként nemcsak szlogennek tekintem a tisztességes és becsületes politizálást, hanem eszerint élek és eszerint végzem politikusi munkámat a közösségért. Ugyanezt várom politikustársaimtól is. Kérem az Országos Előválasztási Bizottságot Király József jelöltségtől való visszaléptetésére, és az előválasztás tisztaságának helyreállítására!” – zárja posztját a Momentum jelöltje.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.