Dobrev Klára továbbra is támogatja az offshore-botrányba keveredett DK-s képviselőt

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 27.

Belpol

A képviselő szerint csak megpróbálják besározni.

Dobrev Klára kitart Ráczné Földi Judit mellett. A DK székesfehérvári jelöltjéről pénteken derült ki, hogy offshore cég képviselőjeként szerepel a cégnyilvántartásban, Ráczné Földi Judit viszont tagadja, hogy köze lenne a vállalkozáshoz.

Dobrev a 24.hu-nak adott interjúban azt mondta: „Beszéltem Földi Jucival, azt mondta, hogy ez nem igaz, csak próbálják besározni, ezért jogi lépéseket tesz.” Az újságíró kérdésére, hogy kitart-e amellett, hogy nincs köze az offshore-céghez, Dobrev megismétli: „Beszéltem vele, és azt mondta, hogy nincs.”

A DK-s képviselővel szemben Karácsony Gergely is szót emelt, Facebookon egy vasárnapi posztjában azt írta, nem szavazna a DK jelöltjére. Szerinte „erre is jó az előválasztás. Ez a fájdalmasabb része, de megúszhatatlan. Az a tisztulási folyamat, amelyen át kell esni ahhoz, hogy minden jelöltünk hitelesen mondhassa magáról, és mi is mondhassuk róluk: méltóak a változást akaró többség bizalmára.”

Bár Dobrev továbbra is kiáll a DK-s képviselő mellett, tulajdonképpen ugyanazt válaszolta újságírói kérdésre, mint Karácsony Gergely: „Ezért is jó az előválasztás: most derüljön ki minden, mindenkiről minden jöjjön elő! Amit a riválisok most előhoznak a másik párt jelöltjéről, az a választási kampányban már senkit nem ér meglepetésként. Úgyhogy, azt hiszem, én inkább örülök ennek, a választók így ezeknek az információknak a birtokában dönthetnek.”

Szintén eltérő a miniszterelnök-jelöltek véleménye a Jobbik által indított ózdi polgármester ügyében, akiről a napokban került nyilvánosságra egy fotó, melyen náci karlandítésre hasonlító mozdulatot tesz.  Karácsony Gergely szerint „[a]z ózdi jobbikos jelölt nem lehet jelölt. (…) Ez nem fér bele, és ne is férjen bele!”

Az eset után a Momentum is bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a jobbikos politikus kampányát. 

Jakab Péter ma délelőtti Facebook-posztjában kijelentette, hogy továbbra is kiáll Farkas Péter Barnabás mellett.

A jobbikos politikus a kép nyilvánosságra kerülése után azt mondta, hogy mozdulata nem karlendítés volt, hanem a társainak integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk