Most már miniszteri biztosa is van a titokzatos Hungary Helps programnak

  • narancs.hu
  • 2018. december 29.

Belpol

Az utazó nagykövet után már nem az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár egyengeti a program útját, hanem egy KDNP-s politikus.

Juhász Hajnalka KDNP-s politikust  nevezte ki Gulyás Gergely miniszter január elsejével a Hungary Helps program miniszteri biztosává – írja a hvg.hu a Hivatalos Értesítő alapján. A  kinevezése 2020 végéig szól.

Orbán Viktor másfél éve a Hungary Helps nevű kormányzati programról úgy magyarázott, hogy "Magyarország nem a problémát engedi be, hanem a segítséget viszi el azoknak, akik erre rászorulnak".

A projekt részleteit sokáig titkolta a kormány, majd közérdekű adatigénylés útján derült ki, mint azt a hvg.hu írja, csak üres szólam a kibocsátó, zömükben muzulmán országokba vitt segítség elve.

A Hungary Helps kiadásai ugyanis száz százalékban egybeesnek azzal, amit az üldözött keresztények megsegítésére fordít az ország.

Vagyis a menekültek befogadása alternatívájaként életre hívott, globális humanitárius akciótervként álcázott program simán kereszténysegítéssé redukálódott. (Annak ellenére, hogy az Európába menekülők nagy része továbbra is muszlim.)

Figyelmébe ajánljuk