Most már tényleg integet: lemondott a karlendítő ózdi polgármester

Belpol

Farkas Péter Barnabást botrányos fotók térítették el a politika fősodrától, azelőtt távozott posztjáról, hogy leválthatták volna

Távozik posztjáról Ózd alpolgármestere, a karlendítési botrányba belebukó jobbikos Farkas Péter Barnabás.

A döntésről Janiczák Dávid, a város szintén jobbikos vezetője számolt be csütörtökön Facebookon: mint emlékeztetett, a képviselő-testület ma tárgyalta volna a Farkas összeférhetetlenségéről szóló indítványt, az alpolgármester azonban még az ülés előtt benyújtotta lemondását, így a tárgyalás is okafogyottá vált.

Farkas Péter Barnabás ugyanakkor továbbra is önkormányzati képviselő marad.

A botrányt az ATV közlése robbantotta ki, mely szerint Farkas Péter Barnabás egy 2018-as lengyelországi, katowicei múzeumlátogatáson kart lendítve pózolt egy zsidóellenes feliratokkal kidekorált épülethomlokzat előtt.  

A politikus a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indult, az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében, ám a nehezen menthető fotó miatt a Momentum, az MSZP és az LMP is kihátrált mögüle.

Farkas előbb azzal indokolta a mozdulatot, hogy társainak integetett a képen, ám később újabb karlendítős kép került elő róla, ami hiteltelenné tette a magyarázatot. Ekkor már ő sem titkolta tettét, egy Facebook-bejegyzésben arra hivatkozott, hogy részeg volt az események időpontjában, és sajnálja, ami történt.

 Az ügy pikantériája, hogy Farkas elmozdítását az a Fidrus Péter független ózdi képviselő  kezdeményezte, akivel a jobbikos politikus még együtt szórakozott és fényképezkedett a katowicei múzeumban. A képek keletkezésekor még Fidrus volt Ózd alpolgármestere, és a Telex információi szerint ő egyenesen Hitlert imitálta a viccesnek szánt fotókon.

Figyelmébe ajánljuk