MSZP–Jobbik-összefogást szeretne Márki-Zay Péter

  • narancs.hu
  • 2018. március 2.

Belpol

Hódmezővásárhelyen már el is kezdte szervezni.

Egy útja van a jelenlegi kormány leváltásának, ha a Jobbiktól az MSZP-ig összefog a teljes ellenzék – mondta Márki-Zay Péter, a vasárnap megválasztott független hódmezővásárhelyi polgármester az ATV-ben.

Márki-Zay: A Jobbiktól az MSZP-ig az ellenzéknek össze kell fogni

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a helyi szocialistákon és jobbikosokon nem fog múlni az, hogy közös jelölt legyen. Elmondta, a hódmezővásárhelyi választás megmutatta, hogy a kormányváltásnak egy módja van, ha az ellenzék az MSZP-től a Jobbikig összefog. Meglepő számokkal találkozott polgármesterségének első hetében a város új vezetője. Kiderült, hogy az adósságok közel 5 milliárd forintot tesznek ki.

Nyilván az egyéni választókerületi koordinációra gondolt, hiszen a listák változtatására már nincs lehetőség.

Arról is beszélt, hogy a helyi MSZP-vel és Jobbikkal felvette a kapcsolatot, mert úgy látja, óriási igény lenne rá, hogy egy jelölt álljon szembe Lázár Jánossal az egyéni mandátumért folytatott küzdelemben. A helyi szocialista és jobbikos szavazókon szerinte nem múlna ez, és ha sikerül összehozni az összefogást, ő polgármesterként be fog állni a közös jelölt mögé.

A HVG felidézte, hogy a vásárhelyi körzetben az MSZP Rója István 22 év után leváltott iskolaigazgatót indítja, aki korábban jelezte, hogy akár MSZP–Jobbik-támogatású független jelöltként is vállalta volna a megmérettetést.

Figyelmébe ajánljuk