Müller Cecília kapja idén az Államalapító Szent István-emlékérmet

  • narancs.hu
  • 2020.08.14 11:35

Belpol

Emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége miatt.

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tisztifőorvost – jelentették be a civil elismerés kuratóriumának tagjai pénteken Székesfehérváron.

Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke elmondta: a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, hogy olyan ember kapja a díjat, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.

A kuratórium elnöke példaértékűnek nevezte a tisztifőorvos koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását, valamint azt is kiemelte, hogy 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításának irányítását is ő végezte regionális tisztifőorvosként.

Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége egyaránt méltóvá tette az Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetésre – jelentette ki Spányi Antal.

Müller Cecília legjobb pillanatait itt gyűjtöttük össze.

A vírust legyőzzük, de az emléke velünk marad

Mindenkinek megvan a maga kedvenc Müller Cecília-pillanata. Az országos tisztifőorvos válogatott tanácsai. Magyarország evickél kifele a koronavírus okozta járványhelyzetből, a kormány sorozatban oldja fel a korlátozásokat. Noha az gyorsan kiderült, hogy a járvány elleni küzdelem irányítója nem az országos tisztifőorvos, Müller Cecília a veszélyhelyzet hetei alatt a legismertebb közéleti személyiségek egyikévé nőtte ki magát, fellépései az operatív törzs sajtótájékoztatóin sokáig emlékezetesek maradnak.

Neked ajánljuk