Meloni: Orbán látogatása után Putyin lebombázott egy kórházat

  • narancs.hu
  • 2024. július 12.

Belpol

A korábbi szövetséges bírálta a magyar miniszterelnököt. 

„A mi álláspontunk Ukrajnával kapcsolatban nem változik, ezt az egész világ tudja. A magyar miniszterelnök látogatása után Putyin viszont lebombázott egy [ukrajnai] kórházat” – idézi a 444.hu Giorgia Meloni La Republicca-nak adott nyilatkozatát. Az olasz miniszterelnök Orbán Viktor, valamint Matteo Salvinit, a LIGA elnökét.

Olasz belpolitika

 
 Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (k) két helyettese, Antonio Tajani külügyminiszter (b) és Matteo Salvini infrastrukturális és közlekedési miniszter társaságában a parlamenti alsóház ülésén Rómában 2024. június 26-án.
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani
 

Mint ismert, Orbán Viktor „békemissziójának” keretében Kijevbe, Moszkvába, Pekingbe, valamint Washingtonba is ellátogatott. „Orbán útjai Putyinhoz és Hszihez? [...] Ha egy kezdeményezés a béke és a diplomácia reményében zajlik, az üdvözlendő. De az, hogy [Putyin, Orbán moszkvai látogatásának másnapján] egy gyerekonkológiát bombáz, azt mutatja, hogy Oroszország részéről nincs igény párbeszédre” – mondta Meloni a lapnak. 

Orbán Viktor korábban Meloni uniós pártszövetségéhez, az Európai Konzervatívok és Reformerekhez (ECR) tervezett csatlakozni , azonban az olasz kormányfő kikosarazta őt. Ezután alakította meg Orbán saját szélsőjobbos szövetségét, a Patrióták Európáért frakciót.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk