Nagy Márton rendeletben vette magához a hadiipari holding tulajdonosi jogait

  • narancs.hu
  • 2024. július 8.

Belpol

Jópár hatáskört kapott a nemzetgazdasági miniszter.

Átalakították a kormány tagjainak hatásköri listáját, ennek pedig az lett az egyik eredménye, hogy a továbbiakban a nemzetgazdasági miniszter, jelen esetben Nagy Márton határozza meg a védelmi iparfejlesztés stratégiai irányait az érintett minisztériumok bevonásával.

 
Fotó: MTI/Katona Tibor
 

Jött is vasárnap este egy nemzetgazdasági miniszteri rendelet, melynek értelmében a jövőben a nemzetgazdasági miniszter, azaz ugyebár Nagy Márton gyakorolja a honvédelmi miniszter helyett az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. tulajdonosi jogait- vette észre hvg.hu. Az N7 Holding 2022 őszén került a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz, vezérigazgatója a TIM lemondott vezetője, Palkovics László lett.

Az N7 Holding a hadiipari vállalatokat fogja össze: ők gyártják például a 7,62 milliméteres és a 12,7 milliméteres lőszert többek között Lynx és Gidrán harcjárműveink fegyverzetéhez, de ez a vállalat az egyedüli részvényese a azai légi irányításért felelős magyar HungaroControlnak is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk