Navracsics szerint nem tartozik a „Fidesz belső ellenzékéhez”, de a párt „főáramához” sem

  • narancs.hu
  • 2020.01.08 11:26

Belpol

Egy éve van a pártnak arra, hogy megszólítsa a szavazókat a kormánybiztos szerint.

Magánvéleménynek tartja, hogy Török Gábor politológus nemrég – Lázár Jánoshoz hasonlóan – a párt belső ellenzékéhez sorolta őt, de „azt mindenki tudja”, hogy az ő gondolkodásmódja nem „a mostani Fidesz főáramához tartozik” – mondta az N1TV-nek Navracsics Tibor.

A kormánybiztos szerint a Fidesz valóságérzékelési problémájának egyik jele lehet, hogy az önkormányzati választás néhány váratlan eredménye, például a budapesti vereség. Úgy látja, egy éve van a Fidesznek arra, hogy megszólítsa azokat, akik eddig nem a pártra szavaztak.

Török Gábor: „A Fideszben sokan úgy vélik, már elbukták a 2022-es választást"

Szerinte Rogánnak és Kubatovnak mennie kell, ha érdemi változtatást akar a párt. „Elképesztő látni, hogy a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást" - nyilatkozta Török Gábor a Népszavá nak. Szerinte „ma nem mondhatjuk biztosan, hogy Orbán Viktor három év múlva is meghatározó szereplője lesz a magyar politikának: akár egy önkéntes váltással még 2022 előtt, akár a választók akaratából" változhat a befolyása.

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.

Kinek a kultúrája?

Öt és fél év működés után megszűnik a Dunszt.sk szlovákiai magyar kulturális portál. A főszerkesztő kifáradásról és strukturális nehézségekről beszél, de politikai és társadalmi kérdések is felsejlenek a háttérben.

Ők így csinálják

  • A szerk.

PTSD – csúnya betegség, az van nekik, szegény Fidesznek, poszttraumás stressz szindrómájuk, immár vagy negyedszázada.

Magyarország farhátra megy

  • A szerk.

A Farhát-kormány legújabb népélet-javító intézkedését rögzítő 06/2022. (01.14.) sz. korm. rend. szövege, s ez mindenképpen a dicsőségére válik, precízen kitér arra, hogy az a kereskedő, aki a rendelet valamely utasítását megszegi, milyen szankciókkal sújtható.

Kiáll-e?

  • A szerk.

Az előválasztás utáni kínos bénultságot levetkőzve mintha a feltámadás jeleit mutatná az ellenzék kampánya.