Navracsics Tibor: Nem valószínű, hogy visszatérek a magyar politikai életbe

  • Gera Márton
  • 2019. január 3.

Belpol

A korábbi miniszterelnök-helyettes nem azt mondta az EU-ról, amit a Fidesz hangoztatni szeret.

A Hír TV-nek adott interjút Navracsics Tibor uniós biztos, korábbi miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter. A fideszes politikus leginkább a bizottsági munkájáról beszélt, mellyel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte jobb állapotban adják át az Európai Uniót a ciklus végén, mint amilyenként átvették. Ez azért érdekes, mert a Fidesz azt igyekszik hangsúlyozni, hogy az EU ma válságban van, a legújabb kormánypárti Facebook-kampány szerint az unió vezetőit le kell váltani.

Navracsics az interjú végén beszélt a saját jövőjéről is: azt mondta, hogy nincs B-forgatókönyve, nem tudja, hol folytatja, de azt kevéssé tartja valószínűnek, hogy visszatér a magyar politikai életbe, bár hozzátette, hogy „semmit nem tud kizárni”.

Streamable - free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

A jelenlegi uniós biztos az elmúlt években többször is kritizálta a kormányt, igaz, általában csak finoman. Volt, amikor elárulta, hogy ő nem tud semmiféle Soros-tervről, de kiállt az elüldözött CEU mellett is:

Navracsics szeretné, ha a CEU maradna

Bizakodik, hisz, remél. Navaracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa (nem mellesleg Orbán korábbi minisztere) az RTL Klub Híradó jának azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha a CEU Budapesten maradna, és Magyarország nem az egyetem körüli vitáról lenne ismert a világban. Utóbbit már bukta, előbbit csak fogja, minden jel szerint.

Mint ismert, az Orbán-kormány Trócsányi László jelenlegi igazságügyi minisztert jelölheti a következő uniós biztosnak, mikor lejár Navracsics mandátuma. Hogy ezután milyen szerepet kaphat a kormányt többször is bíráló egykori külügyminiszter, az kérdés.

Figyelmébe ajánljuk