Négy nappal a megnyitó után elbontották a sajtófotó kiállítást Debrecenben

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 17.

Belpol

Ilyenre 42 év alatt nem volt példa. 

Négy nappal a megnyitó után el kellett távolítani a 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás teljes képanyagát Debrecenben – értesült a hvg.hu. A tárlatot szombat reggel el is kezdték bontani, a sietve megkezdett pakolást a Debreciner munkatársai is megörökítették a helyszínen. A szabadtéri kiállításnak szeptember 8-ig adott volna helyet a város.

Bánkuti András, a MÚOSZ Fotóriporteri szakosztályának vezetője megerősítette a történteket a portál megkeresésére. Mint mondta, péntek este azzal hívták fel a szervezők, „kaptak egy utasítást a polgármesteri hivatalból”, hogy reggelre el kell tüntetni a fotókat. Ezután ő is a helyszínre ment, de mint mondta, ott sem tudta senki, mi az intézkedés oka, és azóta sem kaptak rá magyarázatot. Próbálta felvenni a kapcsolatot Papp László polgármesterrel, de egyelőre nem érte el.

A lap is megkereste a hivatalt, ahonnan azt a választ kapta, hogy a Csapó utcán elhelyezett kiállítás képanyaga a Debreceni Virágkarnevál iránti hatalmas érdeklődés miatt lett elbontva, biztonságtechnikai okokból. „A sajtófotó kiállítás iránt érdeklődőktől elnézést kérünk, azonban Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata minden esetben a biztonságot és a Debreceni Virágkarneválra látogatók védelmét tekinti elsődlegesnek. A jövőben a kiállítás új, ideálisabb helyszínen fog megvalósulni” – tették hozzá.

Azt nem közölték, hogy korábban miért nem okozott ez biztonsági problémát. Bánkuti szerint több milliós értéket képvisel a kiállítás, az anyagot most a Kölcsey központ raktárába szállították. A tárlatot legközelebb Békéscsabán állítják ki szeptember 14-én. Mint mondta, 42 év alatt erre még nem volt precedens a sajtófotó történetében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk