Négy településen tartanak ma időközi választást

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. november 20.

Belpol

Polgármestereket és képviselőtestületet is választanak.

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Kenderesen, Boldogon és Siójuton a képviselő-testületek feloszlása miatt polgármestert és képviselőket választanak, Babarcon pedig polgármestert.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen azért kell időközi választást rendezni, mert a képviselő-testület kimondta feloszlását. A polgármesteri tisztségért négyen indulnak, hárman függetlenként, egy jelölt pedig a Fidesz-KDNP színeiben. A hat képviselői helyet huszonegy jelölt szeretné betölteni. A választói névjegyzékben 3456-an szerepelnek.

A Heves megyei Boldogon szintén a képviselő-testület feloszlása miatt tartanak voksolást. A polgármester-választáson két független jelölt van, a hat képviselői helyért 17-en indulnak. A választói névjegyzékben 2386-en szerepelnek.

A Somogy megyei Siójuton ugyancsak a képviselő-testület feloszlása miatt írtak ki választást. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a négy képviselői helyre öt független jelölt pályázik. A Siófokhoz közeli községben 544 választópolgár szavazhat.

A Baranya megyei Babarcon polgármestert választanak, mert a korábbi független településvezető, a községet évtizedeken át irányító Pécsi Sándor nyugdíjba vonulása miatt szeptemberben lemondott posztjáról. A tisztségért egy független jelölt indul, a Mohácstól nyugatra fekvő községben 592-en szavazhatnak.

A szintén Baranya megyei Tarróson két önkormányzati képviselőt választottak volna, mert a képviselő-testületben a képviselők száma a működéshez szükséges alá csökkent, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtass roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás is elmarad a szükséges számú jelöltek hiányában.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk